بسم الله الرحمن الرحمن الرحیم
امام خمینی(ره):" هنر دميدن روح تعهد در كالبد انسان هاست."
اززمان های دور تاكنون، بشر تجارب فردي و خصوصي خود را به صور مجسمي منعكس ساخته است كه ما آن ها را آثار هنري مي ناميم، هنر تجسم تجربه ي انساني است.
هنر جوشش درونی و بیرونی است که به خلق پدیده ی منجر می شود،
هنر كوششي است كه به آفرينش يك اثر زيبا منجر مي شود. هنر تركيب پديده هاي هستي است به گونه ي كه احساسي را در بيننده به وجود می آورد.هنر براي سعادت بشر همواره موثر بوده و در زند گي آن نقش اصلي واساسي دارد .
هنر و مخصوصا تئاتر(نمایش) در سلامتی روح و روان جامعه نقش مهم و انکار ناپذیری ایفا میکند،علاوه بر کمک به خودآگاهی اجتماعی و ترویج ارزشهای انسانی، به جلوههای شادیبخش و مفرح زندگی نیز نظر دارد.
در فارسی به تئاتر «نمایش» میگویند. در تعریف دقیق: تئاتر یعنی بیان مشکلات مردم و مسائل اجتماعی،سیاسی و فرهنگی یک جامعه به زبان تئاتر.مهمترین فنی که باید در تئاتر استفاده شود، فن بیان است.
تئاتر(نمایش) به عنوان هنری برآمده از بطن زندگی و شرایط آن، حامل الزام هنری است که مخاطبانش را به واقعیتهای زندگی و سپس به حقیقتهای ایدهآل آن ارجاع دهد و با قرار دادن تماشاگران در موقعیتها و داستانهای خود زندگی، آنان را به نگرههای نوین و آرزوطلبیهای کمالیافتهتری رهنمون کند.
در کناراین حقیقتها لذت مواجهه، مکاشفه حسی و ذهنی و نیز سرگرم شدن را به آن ها ارزانی دارد،به گونه ی که تماشاگر از لحاظ روحی در فضای مفرح تر و اندیشمندانهتری قرار بگیرد.
نوع ژانر نمایش هم در شرایط و موقعیتهای گوناگون زندگی اجتماعی متفاوت است و کاربری هر کدام به نیازهای فرهنگی و روحی جامعه برمیگردد؛اما یک الزام اساسی در همه حال وجود داردوآن این که مایه ی اعتلای روحی و احیای نیروها و عوامل حیاتبخش زندگی شود.
تئاتر به طور همزمان آمیخته لذت حاصل از حسآمیزی، اندیشهورزی و سرگرم شدن را به همراه دارد و تجمیع این سهویژگی الزامی است؛ خلاصه کردن تئاتر در یکی از این سه خصوصیت به آن آسیب میزند و چهبسا به بیهودهنمایی بینجامد.
به علت تفاوتها، ناهمگنی فرهنگها و اختلاف در رویکردهای هنری جوامع مختلف، گاهی در خود هنر برای جوامع آسیبپذیر، آسیبهایی هست، اما این به آن معنا نیست که فواید فرهنگی آن نادیده گرفته شود.
تئاتر بدون مخاطب نمیتواند موجودیت داشته باشد، لذا نویسنده و کارگردان و حتی بازیگران باید مخاطبانشان را خوب بشناسند و این ارتباط مستقیم و تنگانگی با شناخت نیازهای روحی و روانی و نیز آگاهی از وضعیت اجتماعی مردم دارد.
هر ملتی با اتکای به آداب و رسوم و فرهنگ خاص خود و ارتقای آن زنده است و هنر مخصوصا هنر تئاتر در تحقق این مهم نقش به سزایی دارد. ضمنا هر جامعه ی در کنار ژانرها و گونههای نمایشی غیربومی دارای نمایشهای خاص خود است
باتوجه به عظمت وتوان بالای هنر در انتقال مفاهیم ناب وانسان ساز وآمادگی واستعداد بالای نسل جوان ونوجوان ما به فراگیری فنون مختلف هنری، آموزش ها یی در زمینه ی نویسندگی، کارگردانی وبازیگری برگزار می شود.
هنر جویان توسط استاد ابوالقاسم نادری کارشناس هنر های دینی آموزش می بینند.

وی بیش از 1207نمایش رابه سرپرستی ونویسندگی و کارگردانی ، در کارنامه خود دارد.استاد ابوالقاسم نادری در سال 1390 ش با انتخاب مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی وحکم دکتر احمدی نژاد به عنوان "فعال برگزیده در حوزه هنر" انتخاب شده اند.
کلیه ی موضوعات ومحتویات فعالیت های هنری این آموزش ها برگرفته از مفاهیم انسان ساز قرآن مجید وفرهنگ اهل بیت (ع) است.
هنر جویانی که موفق به گذراندن دوره های آموزشی شوند در فعالیت های رسمی هنری ایران و خارج از آن به کار گرفته خواهند شد.
علاقه مندان می توانند باشماره ی 09198524634 تماس بگیرندو یا در قسمت" نظرات" و"فرم تماس با ما" سایت حقیقت آنلاین و مجلهء حقیقت آمادگی خود را اعلام کنند.
محمد موسی زکی/ محرم 1434 ق /قم مقدسه
برای ارسال ایمیل به روی تصویر کلیک کنید...

:: موضوعات مرتبط:
فرهنگی ,
,
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5